Urbalab Gandia amplia els canals de comunicació amb els seus usuaris. Des del passat mes d’abril, Urbalab compta amb un nou canal de difusió a través d’una App per al teu smartphone, es tracta de Telegram, un servei de missatgeria gratuït enfocat en la velocitat i seguretat.
Sobre Telegram
Tal com s’explica en la seua web oficial, Telegram permet sincronitzar missatges en qualsevol dispositiu que utilitzes, ja siga telèfon, tablet o Pc, i compartir un nombre il·limitat d’arxius de qualsevol tipus, fins a 1,5 GB. L’espai no és problema ja que aquestes dades no precisen estar guardades en el teu telèfon, pots emmagatzemar-les en el núvol, “és com un SMS i correu electrònic combinats“. Ací et deixem un senzill i breu tutorial sobre el seu ús que ens facilita androidspain.es
Uneix-te al canal Urbalab Gandia de Telegram
No ho dubtes, uneix-te al canal Urbalab Gandia, una via de comunicació més per a mantenir-te actualitzat sobre la programació d’activitats prevista per a aquests pròxims mesos, una agenda en la qual trobaras cursos d’ #ocupació com “Situa’t: pla d’acció professional” o “Impressiona amb el teu CV” que, si estàs buscant treball o pensant en com reorientar la teua carrera professional, t’ajudaran a millorar les teues oportunitats laborals a través de la formació en tècniques i recursos per potenciar les teues competències professionals.
Si eres emprenedor o aquestes en procés de crear el teu negoci, l’àrea d’ #empreniment organitza dos pràctics i interessants tallers, d’una banda el taller, “Vull emprendre, per on comence?” et permetrà reflexionar sobre les teues possibilitats com a emprenedor/a i les de la teua idea de negoci. Si ja estas immers en un projecte de negoci consolidat, i busques ampliar horitzons, el curs “Comença a exportar“, organitzat en col·laboració amb el IVACE, t’oferirà les claus i passos a seguir en el procés d’emprendre l’aventura cap a la internacionalització.
Entre les activitats previstes, i continuant amb l’objectiu de divulgar l’ús de les Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació entre la ciutadania, s’han programat dos cursos orientats a formar en les primeres competències i habilitats informàtiques bàsiques, “Aprén a utilitzar l’ordinador i navegar per Internet” i “Ofimàtica amb Lliure Office“.
Finalment, unes recomanacions en matèria de privacitat i seguretat
Encara que els serveis i aplicacions online, tant per al teu mòbil com para el teu Pc, t’asseguren paràmetres de seguretat òptims en la protecció de dades, et recomanem que seguisques unes pautes bàsiques en el seu ús:
• Abans de començar a utilitzar qualsevol aplicació revisa detingudament i configura en la secció d’ajustos les teues preferències.
• Protegeix la teua identitat, estableix una contrasenya de seguretat en el teu mòbil. La gran majoria d’aplicacions online permeten establir també contrasenyes per a accedir al servei. Important: Anota-les en un lloc segur!! (T’explicarem com fer-ho en un pròxim post).
• Instal·la un antivirus en tots els teus dispositius, no solament en el Pc, també en la teua tablet o smartphone.
• Recorda, la teua privacitat és important, però la dels teus contactes, molt més. Demana permís i informa sobre la creació de grups. No existeix la possibilitat d’ocultar els seus números de telèfon a la resta de membres. #netiqueta #sigues correcte.
• I si tens un minut, i hauries de tindre-lo en temes de seguretat, revisa l’article de la OSI. Et deixem l’enllaç.
Font: OSI, Oficina de Seguretat de l’Internauta. Enllaç.
I recorda,
Pots també visitar-nos en la nostra seu, C/Fundació Vicent Ferrer, 6, Gandia, seguir-nos en la nostra pàgina de Facebook, Linkedin, o en el nostre perfil de Twitter, @UrbalabGandia.
T’esperem!