La Intel·ligència Artificial (IA) es pot definir com la intel·ligència duta a terme per màquines mitjançant la simulació de processos d’intel·ligència humana en la seva major part per sistemes informàtics. És una de les tecnologies que major impacte causarà els pròxims anys i un dels pilars sobre els quals gira la indústria 4.0. Tot i que la seva presència en l’empresa és encara incipient, la IA aporta ja beneficis en tots els seus processos.

L’augment del rendiment dels treballadors i de la capacitat productiva de les empreses i la millora del desenvolupament de les estratègies empresarials són els principals beneficis de la implantació de la Intel·ligència Artificial.

Les aplicacions particulars de la Intel·ligència Artificial inclouen sistemes experts, reconeixement de veu i visió artificial. Des de l’assistència virtual per a l’atenció al client (chatbot) i l’automatització de processos manuals, fins a l’anàlisi de dades no estructurades per a identificar als clients i la seva personalitat i que siguin atesos per un servei compatible.

A pesar que fins i tot veiem a la Intel·ligència Artificial com una amenaça, la veritat és que és una de les tecnologies que més avança.

Conscients d’aquestes oportunitats, des del Programa de cooperació Safor Salut, s’ha preparat la primera Píndola Tecnològica dedicada a la Intel·ligència Artificial aplicada al camp sanitari. Es tracta d’un programa en què participa FAES Safor, el Campus de Gandia en col·laboració amb l’Hospital de Gandia i la Fundació Fisabio. Tindrà tindrà lloc el dijous dia 1 d’octubre des de 13.00 hores fins a les 14.30 hores, a través de la plataforma Zoom.

Amb l’objectiu d’incentivar la proposta de projectes de recerca col·laboratius entre els tres agents d’innovació, durant la jornada es tractaran els conceptes bàsics de la Intel·ligència Artificial en la seva àmplia accepció (incloent machine learning, big data, etc.), s’identificaran els camps de potencial aplicació en l’entorn mèdic-hospitalari del Departament de Salut de Gandia i s’analitzaran les restriccions de la seva aplicació sobre dades mèdiques, aportant experiències de projectes reals d’aplicació en el camp mèdic com a exemple inspirador per a la proposta de nous projectes.

La jornada està dirigida a les empreses de la Safor amb capacitats per a ajudar en idees o reptes aplicats a aquest sector i la IA, al personal del Departament de Salut de Gandia i de l’Hospital la Pedrera de Dénia, amb inquietuds a explorar millores en l’atenció de pacients i la salut global de la població sobre la base d’aquesta tecnologia i al personal investigador del Campus de Gandia (UPV)

Pots consultar el programa i inscriure’t

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97