Des del projecte Connecta Talent del Pacte Territorial de la comarca de la Safor s’ha creat un DAT (Dispositiu d’Accés al Talent) específic d’emprenedoria com a resposta els factors de l’entorn actual, competitiu i en constant canvi, on la tecnologia i la digitalització estan marcant els nous reptes del futur. En aquest sentit, l’adquisició de competències emprenedores es converteix en un pilar fonamental perquè els estudiants de cicles formatius disposen de recursos i eines que els facilite prendre decisions amb major èxit, avançar i progressar en el context actual.
El primer programa de formació s’ha impartit en el Col·legi Esclaves SCJ de Benirredrà, amb l’alumnat de 2n curs d’Activitats Comercials i de Gestió Administrativa durant els dies 18, 20, 25 i 27 de setembre. Han participat un total de 42 estudiants amb un total de 7 hores de formació en cadascun dels grups.
La finalitat d’aquest itinerari formatiu ha sigut oferir a l’alumnat una visió estratègica i global de tot el que suposa iniciar un procés d’emprenedoria i aconseguir un model de negoci viable i sostenible. Destaquem dos objectius clau:
- Treballar les competències i habilitats necessàries per a posar en marxa un projecte emprenedor. Però també les competències transversals durant el programa com són: desenvolupar el pensament analític, fomentar el treball en equip, millorar la comunicació, estimular la creativitat de l’alumnat, entre altres aspectes.
- Aprenentatge de les metodologies àgils Lligen StartUp i Design Thinking, incorporant dinàmiques de grup i tècniques de ludificació que fomenten la creativitat i el pensament innovador.
A més de la formació, els estudiants van tindre el privilegi de participar en una xarrada col·loqui, “Parlant d’Emprendre”, que va comptar amb l’assistència de dos projectes emprenedors destacats de la comarca:
Tomás Camino de GC España, Serveis d’Assessorament Fiscal, Laboral i Comptable en Xarxa, qui va compartir la seua experiència i coneixements en el camp dels serveis de gestió empresarial, .
Amanda Gwendoline i Yuli Yuliyanov de Wenrol Cargo Scooter, que van transmetre una perspectiva inspiradora sobre la validació del seu projecte i com han anat superant els desafiaments que comporta emprendre.
La formació i la xarrada col·loqui no sols van brindar als estudiants una perspectiva més profunda del món empresarial, sinó que també va generar motivació i inspiració entre els estudiants per a seguir avant amb els seus objectius professionals.
Aquest projecte és fruit d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament de Gandia, CEV, la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor – FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.