“De vegades, veig oportunitats…” Segur que en alguna ocasió has viscut una situació, quotidiana o professional, en la qual has detectat o sofert algun problema, i automàticament has pensat en la manera de resoldre-ho, el següent pas ha estat pensar en veu alta: “Això seria un bon negoci. Per què ningú ho ha pensat abans?”

Si contínues llegint aquest article, és perquè t’has sentit identificat en aquesta situació, si és així, Enhorabona! Eres un somiad@r.

Aclarint conceptes, la definició de somiad@r va lligada a la persona “que imagina que són certes o possibles coses, generalment bones i agradables, que solament existeixen en la seua ment i que és improbable que succeïsquen o que difereixen considerablement de la realitat existent”. Però això, continuant amb l’ensomni de l’èxit de la teua solució, realment no és així. Al moment que creiem haver trobat la solució als nostres mals, fantasejem amb fer realitat aquesta genial idea, ho tenim clar, la veiem necessària i a més possible, però somiar no és emprendre, ser una persona somiadora no significa ser una persona emprenedora. Per a això anem a afegir a la definició de somiador el següent text: “que té decisió i iniciativa per realitzar accions que són difícils o comporten algun risc”.

Si realment creus que pots amb aquest hipotètic negoci que et portarà a l’èxit, et suggerim fer dues coses, d’una banda reflexionar sobre si eres (capacitació) i et sens, (actitud) capaç de portar-ho endavant, i per un altre, si realment altres persones veuen en la teua idea de negoci una solució al problema X.

Pot succeir que creiem tant en les nostres possibilitats o en la de la nostra idea de negoci, que la il·lusió, el somni assolible, no ens permeta analitzar de forma objectiva la realitat del mercat, per tant, com a persones emprenedores hem de trobar el punt d’equilibri en l’anomenat triangle de l’emprenedor: idea, persona i mercat.

Emprendre no és fàcil, és arriscat i complex, però també apassionant i gratificant. Si estas plantejant-te emprendre, persegueixes el teu somni, i no acabes de donar forma a aquesta iniciativa, des d’Urbalab Gandia t’ajudem a fer-ho a través del taller “Analitza la teua idea de negoci”. Un taller pensat per ajudar-te en tres aspectes:

– Reflexionar sobre les teves competències i actituds com a emprenedor per assumir els riscos i l’esforç d’emprendre
– Identificar idees de negoci i/o formalitzar-les si ja tens les teues solucions.
– Avaluar si aquest somni pot ser real, si aquesta idea pot arribar a convertir-se en un negoci viable i sostenible.

Dijous, 27 d’octubre a l’Urbalab Gandia.

Inscriu-te ja! T’esperem!

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97