La tecnologia Arduino ha permès “posar a la disposició del públic majoritari un servei tecnològic Premium a un preu pràcticament Freemium. Normal que avui estigui considerat com un dels pares globals del moviment maker” segons David Cuartielles, un dels co-creadors de la plataforma que ell mateix defineix com “el Do it Yourself (DIY) dels anys 70 però amb tecnologia”.

Arduino va naixer com un projecte educatiu l’any 2005, una plataforma de hardware lliure, basada en una placa amb un microcontrolador i un entorn de desenvolupament, dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en projectes multidisciplinaris. A través d’un senzill llenguatge de programació, la plataforma permet interactuar amb circuits electrònics i controlar-los des de l’ordinador o bé, fer-los funcionar de forma autònoma.

Des dels seus inicis Arduino ha anat ajudant no només a estudiants universitaris sinó també a multitud de persones a crear nous objectes interactius amb l’electrònica digital “perquè tot al món és digital. El cotxe, l’ascensor, el microones…tot porta microcontroladors”.

Amb l’objectiu d’apropar aquesta tecnologia, Urbalab Gandia ha programat el curs “Introducció a la tecnologia Arduino” dirigit a persones amb inquietuds tecnològiques i amb ganes de descobrir noves eines. No es requereixen coneixements previs ni d’electrònica ni de programació. El curs ha tingut un gran acolliment entre la població i s’inicia aquest dissabte. En finalitzar, els participants comptaran amb les habilitats, recursos i coneixements necessaris per poder planificar, dissenyar, prototipar i construir pel seu compte circuits com Arduino de complexitat mitjana. Si vols saber més sobre el curs, pots consultar més informació en aquest enllaç.

I, si aquesta informació t’ha “enganxat/a” i posseeixes habilitats avançades en l’ús de l’ordinador i coneixements d’Internet, envia’ns un mail a urbalabgandia@gandia.org indicant en el cos del missatge que estàs interessat/a a rebre informació sobre activitats relacionades amb aquest tipus de Tecnologia (Arduino, Impressió 3D, Robòtica...). T’inclourem en una llista de difusió i rebràs un avanç de les programacions que preparem a l’Urbalab Gandia en esta línia.

 

 

 

 

Comparteix: